Beç Irkı Tavuklar ve Haklarındaki Herşey

Beç tavukları batı afrika kökenlidir ve hala afrikada vahşi ortamda görülmektedir. 16. yüzyılda avrupaya sergi-süs amacıyla getirilmişlerdir.
Beç tavukları dikey olarak uçabilmektedirler ve genelikle ağaçlar yada çatılarda uymayı tercşh etmektedirler. Çoğu beç tavuğu yetiştiricisi kümese girmeleri için kanatlarını kesmektedir.



Beç tavukları çok iyi gözlemcidir ve kendi çevrelerinde alışılmadık bir şey olması durumunda çok sesli olmaya başlarlar.
Bu dikkatli tavuklar zamanla sahiplerine ve ailerine zamanla alışmaktadır ama yakınlara yırtıcı yada yabancı var ise çok fazla sese çıkararak bir alarm sistemi oluşturmaktadırlar.
Beç tavukları dolaşmak için makul bir bölgeye ihtiyaç duyarlar, büyük bir bahçede yetiştirilmeleri daha uygundur.
Beç tavuğu yetişitrmek biraz farklıdır ve onlarını yavaş yavaş alıştırarak diğer tavuk sürülerinize dahil edebilirsiniz.Beç tavuklarının yumurtaları lezzetlidir. Beç tavukları çeşitli isimleri mevcuttur. Avrupa daha çok gine tavuğu olarak , ülkemizde ise genellikle tokat tavuğu-iran tavuğu-beç tavuğu olarak bilinmektedir. Aşağıdaki kısa videoda beç tavuklarını izleyebilirsiniz.