Tavuk
sarmasını karışık sebzeler, ıspanak gibi farklı iç harçlarıyla pek çok
şekilde hazırlayabilirsiniz. Tavuk sarmalarının daha çıtır olması için
öncelikle çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıyoruz.
Hazırlanılan iç harcı ve kaşar peyniri dilimlerini
yerleştirdikten sonra tavukları rulo şeklinde sarıyoruz. Çıtır çıtır kızaran tavukların içinden peynir dolgusu akıyor, kremalı ve domates salçalı sos tavuğa oldukça yakışıyor.
Malzemeler
- 250 gram tavuk göğsü (inceltilmiş yaklaşık olarak dört parça)
- 100 gram galeta unu1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 dilim kaşar peyniri
- 1/4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 75 ml. krema
Sosu için:
Nasıl Yapılır?
- Kemiksiz fileto tavuk göğsünü dört eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı et döveceği yardımıyla inceltin eğer kasabınızdan bu şekilde aldıysanız bunları yapmanıza gerek yok.
- Yumurtayı
geniş bir kasede çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. Öncelikle
çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırdığınız tavuk
parçalarını bir kenarda bekletin.
- Sarımsağı küçük
parçalar halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberi, küçük küpler
halinde kesin.
- Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Tavaya aldığınız mantarları, yüksek ateşte pişirmeye başlayın.
- Lezzet vermesi adına doğranmış sarımsakları ekleyin ve pişirmeye devam edin.
- Son olarak; tuz, karabiber ve minik küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.
- Galeta
ununa buladığınız fileto tavukların içine bir
dilim kaşar peyniri yerleştirip tavukları rulo şeklinde sarın.
- Üzerlerine birer adet kürdan batırıp rulo şeklinde kalmalarını sağlayın.
- Çok
az miktarda ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın. Hazırladığınız
tavuk sarmaları yüksek ateşte, aralarda ters yüz ederek kızartın.
- Sos tenceresine domates salçası ve kremayı alın. 3-4 dakika pişirip, kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.
- Hazırladığınız
sosu tabağa alın. Kızarttığınız tavukların kürdanlarını çıkarıp iki
eşit parçaya bölün. Sosun üzerine yerleştirdikten sonra sıcak olarak
bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Tavuk sarmalarını, sıcak sıcak sosla birlikte veya patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.