Tavuk Nasıl Yakalanır - En Kolay Yöntem

Tavukların insanlardan daha hızlı koştuğunu biliyorsunuz eğer bilmiyorsanız artık öğrendiniz ve bunu bir sonraki birkaç paragraf için aklınızda bulundurun.

 

1. Kanca Yardımı İle Yakalama Yöntemi

Kanca derken elinizle bükebileceğiniz ama çok gevşek olmayacak bir aletten bahsediyorum. Yapmanız gereken şey tavuğun duraksadığı zaman ayağına kancayı geçirmek.

Teksaslı bir abimizin videosu



2. Balıkçı Ağı İle Yakalama

Nasıl olduğunu anlatmama gerek yok. Yakalanan tavuk, böyle bir cihaza yakalanmasındaki memnuniyetsizliğini size bildirecek! Ondan birkaç tane darbe bekleyebilirsin.
Bazı yetiştiriciler görünüşe göreistedikleri kuşları yakalamak için bir ağ kullanırlar ve böylece kuş için travmatik , unutmayacakları ve panik oluşturacak bir deneyim yaşamış olurlar. 
Aslında bu yöntem geceleri ağaçlarda dolaşmayı seçen tavukları yakalamak için kullanırlar. Ağaca tırmanmaktan ziyade ağaca doğru yolda onları yakalamaktır asıl amaç. Yoksa tavuklarınz zarar görebilir.

Videonun gerekeceğini düşünmüyorum ama neden olmasın ? 



3. Tuzak Yerleştirerek Yakalama


Bir tavuk yakalamak için çok daha kolay bir yol! ama dezavantajı istediğin tavuğu yakalayacsk mısın belli değildir ve ayrıca kuşları yakalamak için de iyi bir yoldur. Bu yöntem daha az kullanılmalıdır çünkü tavuklar tuzağın içindeki yiyecekleri başka yerlere sürgün etmeye başlarlar.


4. Tavuklar Tünek Çubuğundayken Yakalama

Bu, tavukları yakalamanın en sevdiğim yoludur. Travmatik olmayan bir yoldur ve tavuğunuzu yakalamak için akrobatik ya da olimpik bir sporcu olmak zorunda değilsiniz.


5. Kaçan Tavuğu Yakalamak

Her seferinde bir gün, gün için "yürüyüş" yapmaya karar veren bir tavuk olacak. Bu, onların bizi paniklemiş bir çılgınlığa sürükler - özellikle de nadir bir ırksa veya sadece sizin için değerliyse.
 Zamanınız ve sabrınız varsa ve kuşlarınızla güvene dayalı bir ilişki kurmaya çalıştıysanız, kümesin yanında bir sandalyede oturmayı deneyebilirsiniz. Onu zorlamak için yere biraz çizik ya da ikna etmek için biraz yem serpin, bazen işe yarayabilir ve bazen denemeyebilir, ama denemeye değer.

Bir sonraki seçenek bir kuş kapanıdır. Kapan sadece zeminde kalan çizikleri veya tavuğu ikna etmek için kafestir. Ondan iyi bir şekilde çıkabilmen için onu düzeltebilirsin, ama içeri girdiği anda, kapıyı kapatan ipi çekersin.

İlgili Video



Güvene İhtiyacınız Var

Eğer güvene dayalı bir ilişki kurduğunuz küçük bir sürüye sahipseniz, tek tek toplamak,  arada kontrol etmek tavuk ve sizin için en iyi yoldur. Tavuklar bu kontrollere kucağınızda oturacak ve ekstra ilgi ve belki de bir ikramın tadını çıkaracak bir zaman olarak bakacaklar.
Eğer biraz tatsız bir şey yapıyor olacaksanız (endişe verici ilaç, tozlanma vb.), Sürünün geri kalanından ayrı bir odada yapmayı tercih edebilirsiniz.