Tavuk Kendi Yumurtasını Neden Yer ? ve Çözümü Nedir ?



Tavuklar yeterli gıdayı alamadıkları zaman yumurta yemeye başlayabilirler. Açık alanda börtü böcek hemen hemen tüm gıdalarını alırlar. Ama siz kapalı alanda besleyip sadece buğday ile beslerseniz vitaminsiz kalacaklardır ve kaybettikleri vitamini yumurtadan almaya çalışacaklardır.
Fakat şöyle bir durumda var. Folluga girerken veya girdiklerinde sıra kavgası yaşanırken yumurtalar kırılmış olabilir. Kırılmış yumurtayı yerler. Eğer bu olay sık sık tekrarlanırsa yumurta yeme alışkanlığı ortaya çıkar. Yani sık sık tekrarlanmadan kastım sık sık follukta yumurta kırılır ve onlar da kırılan yumurtayı yerlerse. Eğer bu alışkanlık olursa yumurtaların kırılmasını beklemezler ve kendileri direkt gagalarıyla kırar yerler.
Tabi sizin hangi şekilde beslediğinizi bilmiyorum. Sadece olasılıkları söylüyorum. Önemli olan bundan sonra dikkat etmeniz. Folluk sert bir yapı ise onu kuru ot gibi yumuşak birşeyler ile değiştirebilirsiniz ve follukta ikiden fazla yumurta bırakmamaya özen gösterin. Fazla yumurta kaldığında kırılma daha sık olabilir. Bir de gözlemleyebiliyorsanız bir gün gözlemleyin. Bakın bakalım kendileri mi kırıyor gagalarıyla.