Bir Horoz Neden Öter ?



Bu soruyu cevaplamaktan çok mutluyum. Şu anda yeni horozlarıma yeni bir çiftlik yapıyorum bu yüzden çiftlik çok gürültülü! 

Ama gerçekten birkaçını beğenmeye başladım, Şu an onlar, mülkümüzün etrafında dolaşıyor, besleniyor ve ötüşüyorlar.

O zaman Horozların neden öttükleri hakkında konuşalım. Bir horozun neden öttüğünün bir çok nedeni var.
  
İlk olarak horozların içlerinde sirkadiyen bir ritim var. Bu temel olarak, gün başladığında ve güneşin doğmasına ve ayarlanmasına bağlı olarak bittiğinde onları haberdar eden bir iç saattir. 

Bu yüzden bazı horozların avlanma, toprağı toplama ve topraklarını savunmak için bir sıçrama yapmak için güneşten uyanmalarını söyleyen bir saati vardır.

Pekala, diğer horozlar bu horozun ötmeye başladığını duyduğunda, hepsinin hepsi kendi egemenliklerini, topraklarını ve etrafındaki bütünlüklerini belirtmezler mi ? tabi ki belirtirler!

İkincisi, horozlar günün ilerleyen saatlerinde ve sabah saatlerinde öterler. Bu, orada olduklarını tekrar etmek için başka bir horoz ötüşü duyduğunda ve topraklarını korumayı amaçlandıklarında olur. Birçok kelimeyle, “Buradayım, buranın benim olduğunu iddia ediyorum ve beğenmediysen, o zaman benimle savaşmaya başla!” 

Üçüncüsü, bir tavuk bir yumurtayı bıraktığı zaman bir horoz genellikle öter. Horozlar, sadece nasıl yürüdükleri için değil, bir nedenden ötürü kendini beğenmiş olarak adlandırılır. Tavuklarından biri yumurtayı yumurtladığında tam anlamıyla öterler ve göğüslerinin ne kadar büyük ve harika olduklarını  anlatmak için tekrar öterler.


Son olarak, horozlar tavuklarla ve diğer horozlarla iletişim kurmak için öterler. Bir horozun çimini almaya çalıştığını düşünürse, kavga etmeden aşağıya inmeyeceğini bildirmesi içiçn sesini kullanır. Ayrıca tavuklarıyla konuşmak için de öterler.
Örneğin, bir tavuk bir yırtıcı olduğuna inandığı bir şey görürse sık sık çığlık atan bir ses çıkarır. Horoz ise onu duyduğunu bilmesini ya da görmesini sağlayıncaya kadar sık sık öter.
Ama eğer dost canlısı bir insan yiyecekle birlikte yürürse, tavuk, “Hey, yiyecek hanımefendimiz ya da erkekimiz burada.” Diyebilmek için daha yumuşak bir çığlık atacaktır. Onu ben de görüyorum! ” 

Unutmayın, bazı horozlar diğerlerinden daha çok öter. Bazı insanlar horozun gece yarısında bile öttüklerinisöylüyorlar. Eğer konuşkan bir horozunuz varsa, çoğu zaman onları genellikle bir konuşkan insana yaptığınız gibi kabul etmelisiniz.