Tavuklar Hakkında Tüm Cevaplar - Sıkça Sorulan 7 Soru

Tavuklarınız hakkında çok fazla sorunuz mu var? Bir çok insan sizinle aynı durumda. Görünüşte basit sorular gibi görünebilir, ancak çoğu zaman farklı cevapları vardır.

Bu yüzden sizi birkaç dakikalığına alıkoymak ve tavukçular tarafından en sık sorulan sorulara cevap vermek istedim.

Örneğin, bir çok insan bir tavuğun gerçekte nasıl yaşadığını bilmek ister mi? Ne zaman yumurtlamaya başlıyorlar? Horozlar neden ötüyor?

Hangi yiyecekleri tavukların yiyebileceğini , soğukların ne kadar soğuk olduğu konuları unutmayalım ve kışın onların kümeslerini gerçekten ısıtmanız gerekiyor mu?


Peki, öğrenmenin tek yolu var. Bu soruları kendi deneyimim ve araştırmalarımdan yararlanarak yanıtlayacağım. Bunu okuduktan sonra ve başkalarını eğitmeye yardımcı olacak deneyimleriniz varsa, lütfen yapın!

TAVUKLAR HAKKINDA YAYGIN SORULAR 
  
1. Tavuklar Yumurtlamaya Ne Zaman Başlıyor? 






Bu soruların cevabı değişebilir. Cinsel olgunluğa erişen bir tavuk yumurtlamaya başlar. Daha küçük ırklar için, bu daha erken olabilir, ancak daha büyük ırklar için, biraz daha uzun sürebilir. 

Yani, ortalama olarak, tavuklarınız 6 aylık bir süreçte yumurtlamaya başlayacak. Yine, onların cins ve boyutunu kontrol edin çünkü bu süreçten daha uzun veya daha kısa sürede de görmeye başlayabilirsiniz.

Ancak, tavukunuzun yakında yumurtlamaya başlayacağını bilmenin bir başka harika yolu da varsa horozunuzdur. Horozlar, tavukların olgunlaştıklarını bilirler. Eğer tavuk cinsel olarak olgunlaşırsa onlarla çiftleşmeye başlayacaklar.

Yani, bunun olduğunu gördüğünüzde, yuva kutusuna bir göz atın çünkü yumurtalar yakında gelecek.

2. Bir Horoz Neden Öter? 




Bu soruyu cevaplamaktan çok mutluyum. Şu anda yeni horozlarıma yeni bir çiftlik yapıyorum bu yüzden çiftlik çok gürültülü! 

Ama gerçekten birkaçını beğenmeye başladım, Şu an onlar, mülkümüzün etrafında dolaşıyor, besleniyor ve ötüşüyorlar.

O zaman Horozların neden öttükleri hakkında konuşalım. Bir horozun neden öttüğünün bir çok nedeni var.
  
İlk olarak horozların içlerinde sirkadiyen bir ritim var. Bu temel olarak, gün başladığında ve güneşin doğmasına ve ayarlanmasına bağlı olarak bittiğinde onları haberdar eden bir iç saattir. 

Bu yüzden bazı horozların avlanma, toprağı toplama ve topraklarını savunmak için bir sıçrama yapmak için güneşten uyanmalarını söyleyen bir saati vardır.

Pekala, diğer horozlar bu horozun ötmeye başladığını duyduğunda, hepsinin hepsi kendi egemenliklerini, topraklarını ve etrafındaki bütünlüklerini belirtmezler mi ? tabi ki belirtirler!

İkincisi, horozlar günün ilerleyen saatlerinde ve sabah saatlerinde öterler. Bu, orada olduklarını tekrar etmek için başka bir horoz ötüşü duyduğunda ve topraklarını korumayı amaçlandıklarında olur. Birçok kelimeyle, “Buradayım, buranın benim olduğunu iddia ediyorum ve beğenmediysen, o zaman benimle savaşmaya başla!” 

Üçüncüsü, bir tavuk bir yumurtayı bıraktığı zaman bir horoz genellikle öter. Horozlar, sadece nasıl yürüdükleri için değil, bir nedenden ötürü kendini beğenmiş olarak adlandırılır. Tavuklarından biri yumurtayı yumurtladığında tam anlamıyla öterler ve göğüslerinin ne kadar büyük ve harika olduklarını  anlatmak için tekrar öterler.


Son olarak, horozlar tavuklarla ve diğer horozlarla iletişim kurmak için öterler. Bir horozun çimini almaya çalıştığını düşünürse, kavga etmeden aşağıya inmeyeceğini bildirmesi içiçn sesini kullanır. Ayrıca tavuklarıyla konuşmak için de öterler.
Örneğin, bir tavuk bir yırtıcı olduğuna inandığı bir şey görürse sık sık çığlık atan bir ses çıkarır. Horoz ise onu duyduğunu bilmesini ya da görmesini sağlayıncaya kadar sık sık öter.
Ama eğer dost canlısı bir insan yiyecekle birlikte yürürse, tavuk, “Hey, yiyecek hanımefendimiz ya da erkekimiz burada.” Diyebilmek için daha yumuşak bir çığlık atacaktır. Onu ben de görüyorum! ” 

Unutmayın, bazı horozlar diğerlerinden daha çok öter. Bazı insanlar horozun gece yarısında bile öttüklerinisöylüyorlar. Eğer konuşkan bir horozunuz varsa, çoğu zaman onları genellikle bir konuşkan insana yaptığınız gibi kabul etmelisiniz.


 3. Tavuklar Ananas Yer Mi ?





Tavuklarınızı beslememeniz gereken yiyeceklerin listesi. Birçok insan, eğer yiyebilirse, o zaman bir tavuk da yiyebilir diye düşünüyor.

  Demek istediğim, bu senin sürün, takip etmek istediğin listeye ya da yönteme karar veriyorsun. Ananas onlara iyi geldiği sürece, deneyebilirsiniz. (Ben yemiyorum tavuk mu yiyecek derseniz orası ayrı) Yiyecekler aslında onlar için iyi olup olmadığına bağlıdır.

Ben tavuklarımı ananasın etinden besliyorum. Onları kabuklarıyla beslemiyorum çünkü bu dikenli ve bunu kendim bile yemek istemem, neden onları vereyim ki ? 

Ama benim tavuklarım ananastan hoşlanıyor gibi görünüyor ve onlara beslenmeyle ilgili bir sorunum yok. Yine, bu benim deneyimim ve onları beslemeye karar vermemdi. Bu kendiniz ve sürünüz için yapmanız gereken bir seçenektir.

  4. Tavuklarımın suyunun donmasını nasıl engellerim ?

Aslında, daha soğuk aylarda tavuklarınızın suyunun donmasını önlemek için çalışan çok sayıda yöntem vardır.

İlk olarak, sıcaklıkların donma noktasının altına düştüğü gece, tavuk suyunu evinizin içine sokabilirsiniz. Bunu yıllar önce yaptık ve bu su birikintisini ileri geri taşıyarak bir güçlük çektik ama suyu dondan koruyor.

Ancak, tavukları suya doyuncaya kadar içirdiğinizden emin olun ve eğer tavukların gün boyunca su olmadan bir saatten fazla sürmesini istemiyorsanız tavuklarınızın suyunu sabahları olabildiğince erken geri götürmeye çalışın. Vücutları, daha sert havalarda kendilerini korumak için soğuk aylarda çok çalışmaya başlar. Su bir zorunluluktur. 

Sonra, suyu eski bir lastiğin içine koyabilirsiniz. Kauçuk bir yalıtkan gibi çalışır ve daha soğuk havalarda suyun donmasını engeller.


5. Kışın Kümesimi Isıtmam Gerekir mi ? Eğer Gerekliyse Nasıl ?  




Benim kişisel fikrim, aşırı sert sıcaklıklara sahip bir yerde yaşamıyorsanız, tavuklarınızın kümeslerini ısıtmak zorunda değilsiniz.

Ama eğer koğuşunuzu ısıtmakta ısrar ederseniz, lütfen yalvarıyorum, ısıtıcı lambalar KULLANMAYIN. Çok fazla ateşe sebep oluyorlar. 

Sonra, kümesin, kuşların ve genellikle mülkünüzde yangının ulaştığı birçok şeyi kaybedersiniz.

Yani lütfen öncelikle güvende olun. Bunun yerine, radyant ısıtıcı kullanabilirsiniz. Kümesin duvarına veya tavana güvenli bir şekilde yerleştirebilirsiniz.

Bununla birlikte, ısıtıcı üzerinde tavukların ortaya çıkardığı tozları temizlediğinizden emin olun.

 Ama yalnızca çitfliğinizi ısıtmaya karar verirseniz, dışarıdaki sıcaklıktan bir kaç derece yükseltmek yükseltmelisiniz. Neden mi? Çünkü kümesin süper sıcak olması ve dışarısının dondurucu derecede soğuk olması, kuşların açık hava koşullarına asla uygun bir şekilde alışmamasına neden olacaktır.

Bu olay kuşlarınızın ölümüne de yol açabilir. Dışarıya çıkacaklar ve kelimenin tam anlamıyla donarak ölecekler çünkü bedenleri artık yaptıklarını yapamayacak konumda olacak!

Dediğim gibi, ben şahsen, tavukların yapmak istediklerini yapmalarına izin vermenin en iyisi olduğunu düşünüyorum.

Bununla birlikte, kış aylarında uygun havalandırmayı bırakmak için elinizden geleni yapmalısınız. Rüzgarsız bir şekilde havalandıkları zaman, onları ölüme çekmediği sürece, sorun yok!

 
6. Hangi Soğukluk Tavuklarım İçin Çok Soğuk ?

Tavuk kümesinizi ısıtmama ifadesini verdikten sonra, bir sonraki açık soru “Onlar için hangi soğukluk çok soğuk?” 

Bu yüzden, kışın kış gecelerinin olumsuz hava koşullarının oluşabileceğini biliyorum. Bu da bana yeterli cevabı verebilmemi sağlıyor.

Kanada'da -20 derece olan sıcaklıklar çok yaygındır ve çoğu tavuk türü de bu sıcaklarda hayatta kalabiliyor.

Ama bu demek değil ki sürekli -20 derece kalıyorlar elbet kümesleri daha sıcak. Bu yüzden bir tavuğun vücudunun çalışma şeklini anlamalısın. Tavukların vücuduna yakın kısımlarında ısıyı tutabilmek için tüyler ürettikleri tüyleri vardır.

Daha sonra ısınmak için ihtiyaç duyduklarında ibiklerine, bacaklarına ve ayaklarına kan akışını fiilen durdurabiliyorlar. 

Son olarak, bir sürü olarak, kümeslerini ısıtmak için yeterli vücut ısısı üretirler. 

Bu yüzden tavuklarımızı seviyoruz ve bize çok lezzetli yemekler veriyorlar, ancak kışın ısınmak ya da hayatta kalmak söz konusu olduğunda bizden gerçekten de fazla bir şey istemiyorlar.

7. Tavuklarım Ne Kadar Süre Yaşayacak?  

Son sorumuz, bu şaşırtıcı yaratıkların ne kadar süre yaşadığı. Bir tavuğun ortalama ömrü 8-10 yıldır. 

Şimdi, o kadar uzun sürmeyeceklerini anlayın. Her geçen yıl bir tavuk yumurtası üretimi azalır. Genellikle, 5 yıl civarında, yumurta üretiminde dik bir düşüş fark etmeye başlarsınız. Bu yüzden çoğu insan her birkaç yılda bir tavuklarını keser ve yerine yenilerini alır.

Ancak, kuşların ürettiğinden fazlasını yediğini önemsemiyorsanız , hastalanmayacağı sürece, yaklaşık 8 yıl geçirmesini beklemeniz gerekir. 

Ancak, aslında yaklaşık 20 yaşlarına kadar yaşayan bazı tavuklar hakkında raporlar bulunmaktadır. Bu, zorlu eski kuşa yepyeni bir anlam getiriyor.

Tavuk arasında en sık sorulan soruların yanıtını olabildiğince yanıtladığımı düşünüyorum Başka bir konuda görüşmek dileğiyle.